22981
post-template-default,single,single-post,postid-22981,single-format-standard,stockholm-core-2.3.2,select-theme-ver-9.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,qode-mobile-logo-set,qode-wpml-enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

5ª Pròrroga dels ERTOs

Dijous passat es publicava la cinquena pròrroga dels ERTOs, ampliant-los fins al 30 de setembre, segons el RD Llei 11/2021.

En resum, es mantenen les modalitats d’ERTO existents i, en concret:

1.) Es prohibeix la realització d’hores extres i externalitzacions.

2.) Es manté la salvaguarda de l’ocupació. Les empreses que s’han aplicat exoneracions, quedaran obligades a mantenir llocs de treball 6 mesos més.

3.) Es paralitza el còmput dels contractes temporals i contractes de formació, que hagin estat afectats per un ERTO.

Una altra novetat destacada és la que afecta a les persones treballadores fixes discontínues, o a les persones que realitzen treballs fixes i periòdics, és a dir, “que es repeteixin en unes dates determinades”.

L’ empresa es veurà obligada a fer la seva crida i, en cas de no ser possible, per manca d’activitat, l’haurà d’incloure en un ERTO (vigent o de nova creació), que haurà de ser autoritzat obligatòriament, a partir del dia 1 de juny, per tal que puguin percebre la seva prestació.

Només afectarà a les persones treballadores que varen prestar serveis entre l’1 de juny i el 30 de setembre de 2019. O, en el mateix període de l’exercici 2020 si, posteriorment, es va contractar a aquella mateixa persona.

Voleu obtenir major informació? Necessiteu assessorament laboral per tal de formar el vostre equip directiu o departament de RRHH?

El nostre servei de formació està molt adaptat a les necessitats de cada client.

Garantim un servei totalment personalitzat segons al sector al què pertanyeu, i comptem amb un equip de professionals altament qualificat.