22904
post-template-default,single,single-post,postid-22904,single-format-standard,stockholm-core-2.3.2,select-theme-ver-9.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,qode-mobile-logo-set,qode-wpml-enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Bulling o assetjament escolar

Dins del Dret penal modern s’hi suma un nou subtipus d’agressió: el bulling o assetjament escolar. Abans que res, cal començar per definir “bulling”.
És la termonologia en anglès que utilitzem per tal de definir l’assetjament escolar i és aquella situació en la que un@ estudiant pateix conductes violentes per part d’altres companys de centre, repetidament i durant un període de temps que generen en la víctima sentiments d’inferioritat i angoixa. L’atacant pot ésser una sola persona o bé, un col·lectiu.

Parlem d’una probemàtica molt greu i per la que molts pares es mostren preocupats. No només ens referim a violència física sinó també a la verbal, psicològica, ciberbulling, social o sexual.

Darrerament, cal remacar l’increment dels casos de Ciberbulling, molts menors tenen accés a dispositius mòbils i poden rebre aquest tipus de nou assetjament.

Quin tractament jurídic li podem donar a aquestes situacions?

Tant l’assetjament escolar com el laboral estan tipificats com a delicte. Per això, és necessari recórrrer a un advocat especialista, per tal que us acompanyi durant tot el procés penal. No només hi haurà responsabilitat penal sinó que, també, es derivarà una responsabilitat civil, derivada de la comissió del delicte, motiu pel qual, es podrà reclamar una indemnització pels danys soferts, i sol•licitar mecanismes de protecció per la víctima.

A Gles Advocats gestionarem la situació d’una manera professional i propera, recorrent també si cal, a l’ajuda mèdica i psicològica per tal de superar-ho. Intentarem esbrinar quines conductes són abusives i recopilarem proves, amb l’objectiu de resoldre el vostre cas i tancar-lo amb èxit.

No esperis! Si creus que necessites la intervenció d’un advocat penal, no dubtis en contactar-nos, et donarem una resposta inmediata.