22612
post-template-default,single,single-post,postid-22612,single-format-standard,stockholm-core-2.3.2,select-theme-ver-9.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,qode-mobile-logo-set,qode-wpml-enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Reial Decret Llei 8/2020, de mesures urgents

Aquest matí s’ha publicat el Reial Decret Llei 8/2020 de mesures urgents en relació al COVID 19 (Coronavirus) amb entrada en vigor el mateix dia d’avui, el 18.03.20.
Destaquem el més rellevant:

A). En relació als Expedients de Regulació de Treball:

Si l’empresa té pèrdua d’activitat, com a conseqüència directa del COVID-19, podrà tramitar un expedient de regulació de treball, per causa de força major, amb efectes des de dilluns dia 16 de març de 2020 (dia en què es va decretar l’estat d’alarma).

Beneficis d’aquest tràmit:

  • Les empreses amb menys de 50 treballadors no hauran de pagar la cotització a la Seguretat Social.
  • El tràmit s’agilitza i és més ràpid.
  • Es treballadors no consumiran atur,
  • Les i hi tindran dret encara que no tinguin el temps mínim de cotització.

Qui es pot acollir:

  1. Aquelles empreses que s’hagin vist obligades a tancar atès que desenvolupen la seva activitat en locals d’afluència publica (bars, restaurants, guarderies, acadèmies, gimnasos…)
  2. Aquelles empreses que els seus clients o proveïdors han patit restriccions de mobilitat, com per exemple, el transport públic.
  3. Aquelles empreses que pateixen manca de subministres i que li impossibiliten continuar amb la seva activitat.
  4. Aquelles empreses on algú de la plantilla ha donat positiu en el test del virus i per tant, és una situació urgent de contagi a la resta del personal.
  5. Aquelles empreses que hagin hagut d’adoptar mesures d’aïllament preventiu exigides per l’autoritat sanitària, i tinguin la oportuna acreditació.

Si l’empresa que està tenint els perjudicis no s’engloba dins dels supòsits anteriors però de forma indirecta sí té perjudicis, a causa del coronavirus, haurà de tramitar un expedient de regulació de treball, però no per causa de força major sinó per causes econòmiques, tècniques, organitzatives i de producció, relacionades amb el COVID-19.

B). En relació a les prestacions:

En el cas d’aquells empresaris individuals, inclosos en el règim Especial d’Autònoms (empresaris autònoms i socis de cooperatives de treball associat) que s’hagin vist afectats per la suspensió de la seva activitat (comerços, guarderies, acadèmies, gimnasos …) i/o es pugui demostrar que en el mes de març d’aquest any 2020 s’ha facturat un 75% menys que la mitjana de l’últim semestre, es pot sol·licitar una prestació d’import igual al 70% de la base reguladora d’un mes.

Aquelles empreses que tinguin domicili fiscal a Catalunya i puguin acreditar una pèrdua de la seva facturació en el mes de març del 2020, comparativament amb el mes de març de 2019, podrà rebre una prestació de, com a màxim, 2.000€ , tot i que haurem d’esperar a tenir la publicació oficial corresponent.

En cas de dubtes o aclariments, el nostre despatx GLES ADVOCATS resta a la seva disposició, podent localitzar-nos per telèfon al 93 872 85 89 o bé, per correu electrònic a info@glesadvocats.cat.