23111
post-template-default,single,single-post,postid-23111,single-format-standard,stockholm-core-2.3.2,select-theme-ver-9.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,qode-mobile-logo-set,qode-wpml-enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Entrada en vigor de la “Llei Rider”

Aquest mes d’Agost ha entrat en vigor la “Llei Rider”. I què suposa? Doncs noves exigències laborals per a les plataformes digitals de repartiment a domicili. 

Al setembre de l’any passat, el Tribunal Suprem, va declarar com a falsos autònoms, els repartidors associats a aquestes plataformes. 

Fins aquest mes d’agost, les plataformes han tingut un termini per tal de regularitzar la situació dels seus “riders” – alta a la Seguretat Social, ingrés de les cotitzacions…

Les plataformes digitals han anat adoptant diferents tipus d’estratègies per fer front a aquesta nova legislació, que reconeix la relació laboral entre aquestes empreses i els seus repartidors. A partir d’ara han de garantir, la prevenció de riscos, entregar els equips de protecció necessaris per a realitzar el repartiment, i a més a més també tindran vacances pagades i permisos retribuïts, reduccions de jornada i un salari mínim com qualsevol altra persona assaliarada a l’empresa. Què en penseu d’aquesta nova normativa?