22681
post-template-default,single,single-post,postid-22681,single-format-standard,stockholm-core-2.3.2,select-theme-ver-9.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,qode-mobile-logo-set,qode-wpml-enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Es pot seguir comprant per internet amb les noves restriccions durant el confinament?

Davant el manteniment de l’estat d’alarma i el confinament obligatori, molts ens preguntem si podem seguir comprant online, durant el temps que haguem d’estar-nos a casa. Doncs bé, el passat dia 30 de març, el diari Nació Digital va publicar el següent article, que segur que us resulta del vostre interès.

“El Butlletí Oficial de l’Estat (BOE) no ha publicat fins aquest diumenge a última hora el decret que regula el confinament total que comença aquest dilluns. En el document del BOE s’hi detallen, en un annex, aquells sectors que s’han de mantenir en marxa en aquesta nova fase de mesures contra l’expansió del coronavirus, que ja ha causat 6.528 víctimes mortals arreu de l’Estat. A part d’aquestes noves mesures, els consumidors podran seguir comprant de manera online com han fet fins ara? Les restriccions aturen el comerç i el repartiment de productes?

Es manté la compra online?

 

Sí, adquirir productes a través d’internet entren dins de les excepcions de les noves restriccions introduïdes pel govern espanyol en el marc del confinament. L’últim punt, el 23, determina que es garantiran aquestes empreses, a més de les distribuïdores que podran dur els productes als usuaris i a les seves llars.

En un text de vuit pàgines, l’executiu espanyol detalla quins són els sectors essencials, és a dir, aquells que s’han de mantenir actius a partir d’aquest dilluns. Són aquests:

 1. Cadena d’abastiment del mercat i funcionament dels centres de producció de bens i serveis de primera necessitat: aliments, begudes, alimentació animal, productes higiènics, medicaments, productes sanitaris i qualsevol producte per la protecció de la salut, permetent-ne la distribució des de l’origen fins al destí final.
 2. Activitats d’hostaleria i restauració a domicili.
 3. Cadena de distribució i producció de béns, serveis, tecnologia sanitària, material mèdic, equips de producció, equipament sanitari i hospitalari.
 4. Manteniment d’activitats productives de la indústria manufacturera que treballin pels sectors essencials descrits en el decret.
 5. Serveis de transports de persones i mercaderies que es continuen prestant sota l’estat d’alarma.
 6. Prestació de serveis a Institucions Penitenciàries, protecció civil, salvament marítim, salvament i prevenció d’incendis, seguretat de mines, de trànsit i de seguretat vial. També els serveis de seguretat privada que presten serveis de transports de seguretat, resposta a alarmes o bé vigilància discontínua.
 7. Manteniment del material i dels equips de les forces armades.
 8. Centres i establiments sanitaris, inclosos els de recerca sobre el coronavirus.
 9. Centres i establiments d’atenció sanitària a animals.
 10. Venda de premsa i mitjans de comunicació de titularitat pública o privada.
 11. Serveis financers, inclosos els bancaris, d’assegurances i d’inversió, per a la prestació de serveis que siguin indispensables, i les activitats pròpies de la infraestructura de pagaments i dels mercats financers.
 12. Empreses de telecomunicacions i audiovisuals i de serveis informàtics essencials. També les xarxes que els suporten i els sectors necessaris per al seu funcionament.
 13. Prestació de serveis relacionats amb la protecció i atenció a les víctimes de violència masclista.
 14.  Advocats, procuradors, graduats socials, traductors, intèrprets i psicòlegs que compleixin amb els serveis essencials de l’estat d’alarma i compleixin amb el que han fixat el Ministeri de Justícia, el Consell General del Poder Judicial (CGPJ), la Fiscalia General de l’Estat i les comunitats autònomes.
 15. Serveis en despatxos i assessories legals, gestories administratives i graduats socials; també serveis aliens i propis de prevenció de riscos laborals en qüestions urgents.
 16. Notaries i registres per als serveis essencials.
 17. Serveis de neteja, manteniment, reparació d’avaries urgents i vigilància, així com els qu presten serveis en matèria de recollida, gestió i tractament de residus perillosos, tractament d’aigües residuals i residus urbans.
 18. Les persones que treballen en centres d’acollida a refugiats i centres d’internament temporals d’immigrants.
 19. Abastiment, depuració, conducció, potabilització i sanejament d’aigua.
 20. Provisió de serveis meteorològics de predicció observació.
 21. Les tasques de l’operador designat per l’Estat per prestar el servei de correu universal.
 22. Sectors o subsectors que participen en la importació i subministrament de material sanitari, com ara les empreses de logística, admissió, transport, emmagatzematge, trànsit duaner i, en general, totes les tasques que tenen a veure amb corredors sanitaris.
 23. Les que treballen en la distribució i entrega de productes adquirits en el comerç per internet, telefònic o correspondència.
  (…)”

No obstant, tot i que es pugui seguir comprant online, caldrà que en fem un ús responsable. Procurem entre tots que tothom es quedi a casa.