22875
post-template-default,single,single-post,postid-22875,single-format-standard,stockholm-core-2.3.2,select-theme-ver-9.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,qode-mobile-logo-set,qode-wpml-enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Llei de la Segona Oportunitat

Coneixes la Llei de la Segona Oportunitat? És el mateix que reiniciar-se. És un mecanisme que permet que una persona alliberi tots els seus deutes i pugui iniciar la seva activitat des de “zero”. Sona bé, oi?

Per accedir a aquest procediment es requereix que el deutor tingui més d’un creditor, que tingui bona fe i que no hagi estat comdemnat per delictes econòmics. Però anem per passos:

El deutor ha d’arribar a un Acord Extrajudicial de Pagaments amb els seus creditors: es proposa una previsió de pagaments amb rebaixes i terminis.

No patiu, en la majoria de casos, és habitual que no sigui posible aconseguir un acord. Els creditors no volen acceptar aquest tipus de propostes perquè les rebaixes poden arribar fins al 95% del deute i el termini de pagament fins a 10 anys.

Un cop provat aquest punt, sinó s’ha arribat a cap acord, s’inicia un procés judicial. El Jutjat declara al deutor en situació de concurs consecutiu, que és un procés molt similar al d’un concurs de creditors de les empreses.

Durant aquest procés de concurs consecutiu, es liquida tot el patrimoni del deutor (propietats, vehicles, accions, …) per tal de pagar el màxim de deutes possibles. D’aquest procés se n’ocupa un Administrador Concursal.
Arribada la liquidació de tot l’actiu, si el deutor cumpleix uns determinats requeriments, se li concedeix el Benefici d’Exhoneració del Passiu Insatisfet, i d’aquesta manera, queda alliberat de la resta de deutes.

Què us sembla? Interessant, oi? Voleu saber-ne més? Escriu un correu a laura.escamilla@icam.net