22870
post-template-default,single,single-post,postid-22870,single-format-standard,stockholm-core-2.3.2,select-theme-ver-9.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,qode-mobile-logo-set,qode-wpml-enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Aprovació de la Llei de l’Eutanàsia

El passat 25 de març es va publicar la Llei de l’Eutanàsia. Després de més de dos anys en tràmit, l’eutanàsia entrarà en vigor d’aquí 3 mesos, i podran tenir accés persones majors d’edat que pateixin malalties incurables o cròniques que provoquin un patiment intolerable.

Espanya és el sisè país del món que legalitza l’eutanàsia, i per tant, un dels que dignifica el dret a morir.

Per poder formalitzar aquesta petició caldran dues sol·licituds per escrit, separades per 15 dies, seguides de dues avaluacions de diferents metges, que es comunicaran a la Comissió d’Evaluació i Control, la qual nombrarà a dos professionals per tal que elaborin un informe abans de decidir sobre la petició.

Un cop aprovada, es prestarà tant en centres sanitaris públics com privats, i també, al domicili del malalt. Val a dir, que el pacient pot revocar la sol·licitud presentada en qualsevol moment.

Cada Comunitat Autònoma crearà la seva pròpia Comissió de Garantia i Avaluació, que serà l’organisme encarregat d’autoritzar la sol·licitud.