23032
post-template-default,single,single-post,postid-23032,single-format-standard,stockholm-core-2.3.2,select-theme-ver-9.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,qode-mobile-logo-set,qode-wpml-enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Negar-se a fer les proves d’alcoholèmia, què implica?

El 21 de juny ha estat la data escollida per a la reobertura de l’oci nocturn i de les discoteques a la nostra autonomia, serà  just uns dies abans de la revetlla de Sant Joan. Això suposa que es tornaran a incrementar els controls policials i es realitzaran més proves d’alcoholèmia, drogues, estupefaents o substàncies químiques. Què suposa negar-se a fer-les?

Si us negueu a fer la prova sereu imputats penalment per la comissió de DOS delictes:

1.) Delicte de desobediència per negar-se a fer les proves d’alcoholèmia de l’article 383 del Codi Penal, que es castiga amb la pena de presó de 6 mesos a 1 any i la privació del dret a conduir vehicles de motor i ciclomotors per un temps superior a un any, arribant fins a 4.
2.) Delicte de conducció sota els efectes de l’alcohol de l’article 379.2 del Codi Penal, amb una pena de presó de 3 a 6 mesos o multa de 6 a 12 mesos o treballs en benefici de la comunitat de 31 a 90 dies, i retirada de carnet per temps superior a 1 anys i fins a 4 anys.

També es considera delicte la negativa a realitzar la segona prova d’alcoholèmia per aire aspirat o una sol·licitud directa d’analítica de sang. Aquests controls són de caràcter imperatiu i obligatoris.

A Gles Advocats, a més a més, som especialistes a buscar diferències entre l’alcoholèmia penal i no penal, per tant, si ja t’han fet la prova i has donat positiu, consulta’ns, t’ajudarem explicant-te totes les possibilitats jurídiques a les que pots acollir-te. A efectes recordatoris: no hi ha un consum sense risc.