22925
post-template-default,single,single-post,postid-22925,single-format-standard,stockholm-core-2.3.2,select-theme-ver-9.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,qode-mobile-logo-set,qode-wpml-enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Negoci en comú i divorci a la vista?

Tens un negoci en comú amb la teva parella i es preveu un divorci en breu?
Ja diuen que no s’ha de barrejar l’amor amb la feina.
Per tal de saber com resoldre aquesta situació, cal tenir en compte, principalment, dos aspectes, la data de creació del negoci i en quin règim matrimonial esteu casats. En cas de:

  • Separació de béns, cada cònjuge és titular dels béns que ja tingués en el moment de contraure matrimoni, així com els que adquireixi durant el transcurs del matrimoni. Per tant, cadascú administrarà, gaudirà i disposarà lliurement dels seus bens. En el cas que haguessin creat un negoci conjuntament, en el moment del divorci s’haurà de repartir segons les participacions que tingui cadascun, venent el negoci a tercers, o bé, un dels dos pot comprar les participacions de l’altre per quedar-se com a únic titular. També hi ha la possibilitat de continuar amb el negoci de forma conjunta, si tots dos hi estan d’acord.
  • Societat de guanys, si el negoci es va crear per un dels cònjuges abans de contraure matrimoni, en el moment del divorci el negoci seguirà sent de la seva titularitat. Si pel contrari, es va crear durant el matrimoni amb bens comuns, en cas de divorici es repartirà el negoci al 50%, tot i que tindrà preferencia en adjudicar-se el negoci aquell dels cònjuges que hagi gestionat efectivament la seva explotació, compensant a l’altre al el 50% del seu valor.

Cal que us aclarim més interrogants?  Doncs no dubteu en contactar-nos. A Gles Advocats som especialistes en Dret de Família. Contacta’ns!