23106
post-template-default,single,single-post,postid-23106,single-format-standard,stockholm-core-2.3.2,select-theme-ver-9.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,qode-mobile-logo-set,qode-wpml-enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Pagament impostos acceptació herència

En anteriors post us explicàvem la importància de liquidar l’impost de successions en el termini de 6 mesos des de la data de defunció, prorrogable fins a un any. Però sabeu quins són els impostos que s’han de pagar quan s’accepta una herència? 

Els impostos varien en funció dels bens que s’hereten. 

En el cas d’actius financers, fons d’inversió, comptes bancaris, bens mobles o immobles s’ha de pagar l’impost de successions. Però si s’hereta un pla de pensions no s’ha de pagar aquest impost, sinó que s’hauran de declarar els guanys com a rendiment del treball quan es rescati el pla. 

En el cas que s’hereti un immoble, a més a més de l’impost de successions també s’haurà de pagar l’Impost sobre l’Increment del Valor dels Terrenys de Naturalesa Urbana, més conegut per plusvàlua municipal.

Et sorgeixen dubtes sobre herències, testaments, declaració d’hereus, legítima, liquidació de béns de l’herència o d’impostos derivats de la successió? Gles Advocats és un despatx especialitzat que us assessorà i aportarà la millor solució en cada cas. Contacta’ns!