22559
post-template-default,single,single-post,postid-22559,single-format-standard,stockholm-core-2.3.2,select-theme-ver-9.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,qode-mobile-logo-set,qode-wpml-enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive
Acomiadament per baixes intermitents

Primer acomiadament a Lleida per baixes intermitents justificades després de la sentència que ho avala

Atent ha formalitzat el primer acomiadament a Lleida per baixes intermitents justificades, després de fer-se pública, a finals d’octubre, la sentència del Tribunal Constitucional que avala l’extinció d’un contracte laboral per causes objectives, si hi ha faltes d’assistència justificades, tot i que siguin intermitents.

UGT de Catalunya ha informat en un comunicat, que la direcció d’Atento ha acomiadat a la presidenta del comitè d’empresa del seu centre a Lleida i representant de la UGT de Catalunya, “basant-se en l’article 52 de l’Estatut dels Treballadors que justifica l’acomiadament objectiu d’un treballador que falti el 20% o més, de dies laborables al seu centre de treball de forma justificada durant dos mesos”.

El sindicat recorda que la sentència del 16 d’octubre del Tribunal Constitucional ha desestimat la qüestió d’inconstitucionalitat interposada contra un apartat de l’article 52. “Considerem que aquesta sentència avala l’acomiadament per faltar reiteradament al lloc de feina, tot i que existeixi una causa justificada, i que és inadmissible per als drets constitucionals dels treballadors“, assenyala UGT.

El sindicat assenyala que Atent fa servir aquesta inacceptable causa d’acomiadament per prescindir d’una representant dels treballadors que des de fa mesos denuncia la deriva dels drets laborals que estan sofrint els més de 200 treballadors i treballadores del centre de Lleida.

La sotssecretària general i coordinadora de sectors de la UGT-FeSMC dels Terres de Lleida, Margarita Pascual, ha explicat aquest dijous que la plantilla d’Atent es concentrarà aquest divendres a la porta del centre de treball de Lleida en protesta per l’acomiadament de la treballadora.

EUROPA-PRESS

LLEIDA 07/11/2019