23037
post-template-default,single,single-post,postid-23037,single-format-standard,stockholm-core-2.3.2,select-theme-ver-9.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,qode-mobile-logo-set,qode-wpml-enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Proposta sobre la transparència retributiva

La Comissió Europea acaba de presentar una proposta sobre la transparència retributiva, amb quina finalitat? Doncs la de garantitzar que la població rebi la mateixa retribució pel seu treball, independentment de l’edat i del sexe.

Amb aquesta nova normativa laboral, es fixaran les mesures de transparència retributiva, on les empreses o departaments encarregats que realitzen els processos de selecció estaran obligats a revelar el salari corresponent al càrrec, abans fins i tot, de l’entrevista de treball.

Els treballadors podran fer valdre els seus drets, i l’empresa contractant no podrà sol·licitar al candidat que presenti el seu historial salarial. A més a més, qui hagi estat víctima per discriminació retributiva, tindrà dret a una indemnització, i els representants dels treballadors podran intervindre durant els processos judicials.

La teva empresa necessita assessorament per tal de realitzar una auditoria salarial o un registre retributiu? Pots contactar amb la Laura Escamilla, que és la responsable de l’àrea de Dret Laboral del nostre despatx. Ella analitzarà el vostre cas amb detall i us plantejarà la solució més eficient per tal d’assegurar-vos que la vostra empresa cumpleixi amb la normativa vigent.