23122
post-template-default,single,single-post,postid-23122,single-format-standard,stockholm-core-2.3.2,select-theme-ver-9.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,qode-mobile-logo-set,qode-wpml-enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Sortir a vacunar-se és un permís retribuït?

Es pot demanar un permís retribuït a l’empresa si he de sortir a vacunar-me?

De conformitat amb l’article 37 de l’Estatut dels Treballadors i, el conveni col·lectiu d’aplicació corresponent a cada empresa i/o sector, un permís laboral retribuït és el dret a absentar-se del teu lloc de treball durant un temps determinat i percebent el salari, sense descomptes, en uns casos determinats -Art. 37 ET: matrimoni, naixements o defuncions, trasllats o deures indispensables-.

Actualment, absentar-se de la feina per anar a vacunar-se, no estaria inclòs en els supòsits contemplats en el citat article i no tenim regulació que ho prevegi.

No obstant, a la pràctica, moltes empreses reconeixen aquest temps destinat a la vacunació contra la COVID-19, com a permís retribuït, i no cal recuperar les hores ni resten de la nòmina aquest temps d’absència “injustificada”.

Vols fer algun altra tipus de consulta vinculada als permisos laborals retribuïts?