22909
post-template-default,single,single-post,postid-22909,single-format-standard,stockholm-core-2.3.2,select-theme-ver-9.4,ajax_fade,page_not_loaded,,qode_menu_,qode-mobile-logo-set,qode-wpml-enabled,wpb-js-composer js-comp-ver-6.10.0,vc_responsive

Es pot exigir la vacunació als treballadors d’una empresa?

Ara que arriben les vacunes, moltes de les nostres empreses clients ens sol·liciten si poden obligar als seus treballadors a vacunar-se de la COVID-19.

Què creieu? S’obre un ampli debat i ple de controvèrsia sobre si poden exigir o no  la vacunació de la seva plantilla. La vacuna de la COVID-19 és voluntària en territori nacional.

No existeix cap normativa que obligui a la vacunació, sinó que es parla en tot moment, d’autonomia del pacient. Què vol dir això?  Doncs que té dret a negar-se a un tractament, primant els seus drets fonamentals d’integritat i intimitat.

Tot i així,les empreses poden fer una recomanació expressa als seus treballadors, i insistir,sobretot, en el compliment de totes les mesures de protecció, per tal de garantir la salut i la seguretat en tots els seus centres de treball.